PLNS#3 Economie

Powerlab #3 Thema: Economie


Powerlab Noord Series schrijft competitie uit voor het beste nieuwe Rotterdam Noord product – de OMFIETSPRODUCT COMPETITIE!
Powerlab Noord Series wil ondernemers en bewoners van Rotterdam Noord oproepen om te innoveren en nieuwe creatieve initiatieven te ontwikkelen voor de Deelgemeente. Daarom schrijft het een prijsvraag uit: Wie bedenkt het leukste “omfiets product” van Rotterdam Noord? De prijsvraag heeft als doel bewoners en ondernemers aan te sporen na te denken over de uniekheid van Rotterdam Noord en te innoveren.

De prijsvraag
Wie bedenkt het leukste lokale product of de leukste dienst, typisch voor Rotterdam Noord, waardoor mensen uit de hele stad of zelfs het hele land naar Noord komen?

Voor wie
Niet alleen ondernemers, maar ook bewoners van Rotterdam Noord mogen meedoen met de competitie. Zolang je maar een goed idee hebt, dat echt uniek is voor Rotterdam Noord.
———————————————————————————————————-
De winnaars OMFIETSCOMPETITIE 2011 zijn bekend!

Aan alle deelnemers en geïnteresseerden,

Afgelopen zondag op de Swanmarket was het koud, maar vooral gezellig! Belangrijker nog, de winnaars van het beste ‘Omfietsproduct’ 2011 zijn bekend!

Van 12-16 uur had het publiek de kans om in onze opvallende roze stand te stemmen op hun favoriete OMFIETSPRODUCT voor Rotterdam Noord. Bij het uitbrengen van een stem kregen mensen een warm kopje winterthee, want ook voor hen was het koud! Gedurende de dag zijn veel deelnemers een kijkje komen nemen, komen praten met bezoekers en natuurlijk proberen stemmen te winnen. Hendrikje en collega’s hadden zelfs een mini-versie van de ‘Winkel van Welvaart’ bij de stand gemaakt! Het was voor zowel publiek als de jury erg lastig om één favoriet project te kiezen. Alle ingezonden ideeën zijn meer dan de moeite waard om verder te ontwikkelen!

Maar dan nu, tromgeroffel…. De winnaars:

Publieksprijs
1. Nostalgie Noordpleinmarkt – Genevieve Jubitana

2. Hofkwekerij – Emirto Rienhardt
3. Bier uit de Rotte – Bas Kortmann

Jury-prijs
1. Non-profiets reclame – Floor van Dongen / Flooriginals

2. Midgetgolf door kinderen uit Noord – Buro Omgeef
3. Noordelijke gevelwijn – Nienke Bouwhuis

En er was een speciale vermelding voor Groei!. De jury was erg onder de indruk maar had dit plan niet in de top 3, i.v.m. de projectomvang. Zij zagen echter wel veel samenwerkingsmogelijkheden.

Wij zien tussen veel ingezonden plannen samenwerkingsmogelijkheden. Hopelijk lukt het jullie elkaar in het nieuwe jaar op te zoeken en aan de slag te gaan. Samen sta je sterker.

Hartelijk dank voor jullie deelname en enthousiasme.  Speciale dank gaat ook uit naar onze Jury – Jan de Haas, Marjolein Fase en Maarten Janssen en natuurlijk Hilly van West van Haaaa…. Gebak! We zien jullie plannen graag tot uitvoer komen in Rotterdam Noord! Bovendien hopen we weer van jullie te horen tijdens de ontwikkeling en uitvoer van Powerlab#4, Cultuur.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De finale foto’s gemaakt tijdens de Swan Market en in Haaa…Gebak!.
Foto’s van de opening van het Nieuwe Klooster in het Oude Noorden! Én foto’s van de Eerste Expertmeeting in het atelier van Thijs Masthoff in de Insulinde straat & de Tweede Expertmeeting in de &design shop van Elwin in Nynke in het Zwaanshals.
Met dank aan © Boudewijn van Leeuwen voor de foto’s.
———————————————————————————————————-
Om nog even na te genieten van alle Powerlabs uit 2011, en inspiratie op te doen voor dat wat komen gaat… Willen we graag alle ingezonden plannen met jullie delen! Klik snel op de link! http://www.flickr.com/photos/powerlabnoord/

Meer weten over één van de plannen? Stuur een email naar publiciteit@powerboat-rotterdam.nl of laat hier of op Facebook een berichtje achter.
———————————————————————————————————-
Tips en trucs van de 2de ExpertMeeting

De 2de ExpertMeeting is een feit! We hebben onze ogen uitgekeken in de prachtige winkel en genoten van de gastvrijheid van Nynke en Elwin in de & designshop.

We hebben het vooral gehad over de verpakking/marketing van een product. Live kon iedereen terecht met vragen en illustratie verzoeken bij Juul Barnard en Dennis Lohuis. Elwin (youneedme*) en Jolanda (Wereldwijven) vertelden beiden inspirerende verhalen over doorbijten, netwerken en het belang van een mooie vormgeving/verpakking.

De beste tips hebben we voor je verzameld:

  1. Praat vooral heel veel over je idee, met zoveel mogelijk verschillende mensen;
  2. Geloof in je idee;
  3. Als je het idee op papier zet: Keep it Short and Simple (KISS);
  4. Vraag zoveel mogelijk mensen wat ze NIET leuk vinden aan je idee;
  5. Ga het product eens maken, of voer het project uit met een groepje test-personen. De kunst is te leren van mislukkingen;
  6. Wees niet bang voor de commerciële factor;
  7. Tot slot: VOLHOUDEN en DOORZETTEN!

Ook op internet is een berg goede informatie te vinden, neem eens een kijkje op:
Voor Mekaar Krijgen, Kickstarter of Durf te vragen. Oh, en onze Facebook groep is natuurlijk ook dé place-to-be om ideeën, tips en vragen uit te wisselen 😉
———————————————————————————————————–
De dropboxen en viltjes zijn vanaf nu op steeds meer plekken in Noord te vinden, o.a.:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s